Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

26.11.2012 6322

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 Okulumuz 1984-1985 yıllarında Milli Eğitim Müdürü Erhan ŞAHİN’in girişimi ve öncülüğü ile o günün Valisi  Adnan DARENDERELİLER’in desteği ile öğretmenlerden 10 milyon lira, özel idareden 50 milyon lira temin edilerek yapılmış, öğretmenlerin katkıları nedeniyle “Öğretmenler İlkokulu” adını almış, 25 Kasım 1986’da fiilen Eğitim – Öğretime açılmıştır. 

18 Ağustos 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 4306 sayılı kanunla zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla okulumuz ilköğretim okuluna dönüşerek  " Öğretmenler İlköğretim Okulu" adını almıştır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya konulan 12 yıllık zorunlu eğitim (4+4+4) kapsamında okulumuz ilkokula dönüşüp "Öğretmenler İlkokulu" adını almıştır. 

 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında “Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi” kapsamında okulumuzun bahçesine Melek İpek tarafından 18 derslikli ek bina yaptırılmış,13 derslik ve bölümlerden oluşan eski okul binamız bakım onarımdan geçirilerek yenilenmiştir.

Okulumuza bu nedenle Melek İpek’in ismi verilmiş, aynı adı taşıyan iki okulun olması nedeniyle, Kahramanmaraş Valilik Makamının 01.10.2014 tarihli ve 4342378 sayılı onayları ile okulumuzun adı “Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulu” olarak değiştirilmiştir.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş Valilik Makamının 29.05.2017 tarihli ve 7788582 sayılı onayları ile okulumuzun adı “Şehit Öğretmenler İlkokulu” olarak değiştirilmiştir.

2014 yılı ilk defa ve yeniden müdürlük atamasında Dulkadiroğlu ilçesi Şehit Öğretmenler İlkokulu’na müdür olarak atanan Erol YORULMAZ 05.12.2014 tarihinde görevine başlamıştır.

Okulumuzda göreve başlayan Erol YORULMAZ Biz uygulamaya koyduğumuz “KUTLU NESLİN KUTLU DİRİLİŞİ 15 TEMMUZ SOKAĞI”  projesi ve diğer projelerimizle 2023 Türkiye’sinin gençliğini,2053’ü her alanda şekillendirecek milli, manevi hassasiyetleri yüksek, milli, manevi değerlerle yoğrulmuş olan şuurlu liderleri ve 2071’in ak saçlılarını öz güven sahibi, soran sorgulayan, hedefine kilitlenmiş, okuyan, okutan, düşünen, düşündüğünü söyleyen, duygu ve düşüncelerini yazarak ifade edebilen, ülkesinin ülküsüne kendisini adamış bireyler yetiştirmeyi hedefledik.

Okul binamızın A Blok giriş kapısı “Onikişubat Sokağı”na açılmaktadır. Öğrencilerimiz okula ilk adım attıklarında milli mücadelenin ilk kurşununu atarak tarihe mal olan bu toprağın yiğitleriyle tanışacaklar. Onların yazdığı destanlardan güç alarak bizde varız inancını gönüllerine yerleştirip milli bir duruş sergilemeyi öğrenecekler. Vatansızlığın, işgal altında olmanın bedelinin ne olduğunu ve yaşanılan zulümleri unutmayarak daha da çok çalışacaklar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, en çok çalışandır” sözünü gerçekleştirecek gücü ve inancı kazanmaları için, bunu başaranlardan bir kısmının tanıtıldığı bu sokakta gururla yürüyüp, adanmışlığı yaşayıp tadarken milli bir tarih şuuru ile büyüyüp serpilsinler duasıyla yola çıktık.

Okulumuz B Blok giriş kapısını “Fetih Kapısı” olarak düzenledik. Fetih Kapısından zafer coşkusuyla öğrencilerimiz  “Dulkadiroğlu Sokağı”na gireceklerdir. Öğrencilerimiz yaşadığı Dulkadiroğlu ilçemizin köklü tarihiyle iç içe büyüyüp, ”1453 Fetih Durağı’nda”“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” Hadis-i Şerifin muştusuna mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve fethe katılan yiğitlerin resmedildiği “Fetih Tablosu” önünde Büyük Türk Milletine mensup olmanın gururuyla, onuruyla, yüreğini milli ve manevi değerlerimizle besleyip, edindiği tarih şuuru ile milli bir duruş sergilemesini hedefleyerek çıktığımız bu yolda kuşkusuz kurumumuz tüm çalışanlarıyla birlikte adanmışlık ruhuyla hareket ederek geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en mükemmel bir şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olacağız.

B Blok Birinci katımıza doğru öğrencilerimiz merdivenlerimizi adımlarken “Şair&Yazarlar Sokağı “ sakinlerinin dünyalarında gezinecekler. Şiir Şehrinin Başkentinin, kalem erbaplarının özgeçmişleriyle birlikte eserleri hakkında kısa bir bilgiye sahip olacaklar. Rabbine, Resulüne, vatanına, bayrağına ve kutlu hedeflere gönül verecekler. Kutlu sevdalara kendini adayacak ve bu toprağa has olan usulle, yani gönle düşeni kalemle ifade etme çıngısı körpe, pâk gönüllere düşerken bu topraklarda yeni kalem erbaplarının doğuşuna sebep olmak istedik.

Bu ruh haliyle ikinci kata doğru merdiven basamaklarını azimle tırmanan öğrencilerimiz kendini “Gönül Dostları Sokağı”n da bulacaklar. Her bir gönül dostunun sırlı dünyalarında sırlarının peşine düşecekler. Bu sokağımızda öğrencilerimiz gönül gözüyle görmenin sırlarını zaman ilerledikçe aşikâr etmeyi öğrenecekler.

Sevmeyi, canda cananı bulmayı, birliğin, dirliğin, kardeşliğin ne yüce ilahi bir duygu olduğunu hissedecekler. Var olmanın sırrını idrak edip teslim olmayı tecrübe edinecekler.

Onbeş Temmuz Sokağı”mızda ise “Ülkemizin tüm kurumlarına sızmış, şer odaklarıyla birlikte hareket ederek ülkemize kast eden vatan hainlerinin yapmış olduğu darbe girişimi karşısında Büyük Türk Milletinin milli birlik ve beraberlik içerisinde gösterdiği kahramanlığı, şanlı dirilişi ve ülkesi, bayrağı için ölüme koşan, şahadete susayan yiğitleri tanıyacaklardır. Onları rol model alarak 2023,2053 ve 2071 Büyük Türkiye’sine doğru inanmışlık ve adanmışlık ruhuyla korkusuzca, emin adımlarla yürüyeceklerdir. Vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle daima anacaklardır.

Bu sokaklarda beş yılını dolduran öğrencilerimiz artık hedefine kilitlenmiş, varlık sebebini idrak etmiş, ülkesinin ülküsüne kendini adamış ve geleceğe güvenle emin adımlarla yürüyen bir birey olup mezun olarak orta öğrenimine başlamalarını düşledik.

Biz kurum çalışanları olarak birlik beraberlik içerisinde başarıya kilitlenerek çıktığımız bu zorlu yolda bizler bir ekip ruhuyla hareket ederek, başta öğrencilerimize ve eğitim bölgemize hizmet verecek olan okulumuz B Blok altında bulunan çok amaçlı salonu modern bir şekilde düzenleterek 80 kişilik Konferans Salonuna ve A Blok altında bulunan 62 metrekarelik salonu ise modern bir şekilde donatıp Kütüphaneye dönüştürdük.  

 

14-06-2017